Επισκέψεις

On line επισκέπτες: 3 Μέχρι σήμερα: 403164

08/08/2020


Δημοφιλή

Τα τοπωνύμια της περιοχής μας (Μέρος Ι)
Περισσότερα...

Οι Ευεργέτες της Ελίκας
Περισσότερα...

Έγγραφα περί των Κρητών προσφύγων εις την Πελοπόννησον επί Καποδίστρια (πηγή ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ - Δικαίος Β. Βαγιακάκος).
Περισσότερα...

Ξινοτραχανάς στο τηγάνι (μια ξεχασμένη συνταγή της Ντίνας Κοφινά) Είναι από τις καλλίτερες γεύσεις που θυμάμαι από μικρό παιδί.
Περισσότερα...

Τοπωνύμιο είναι...
Περισσότερα...

Ένα μουσείο παλαιών πετρελαιομηχανών γεννιέται στην Ελίκα...
Περισσότερα...

Τα τοπωνύμια της περιοχής μας (Μέρος IIΙ)
Περισσότερα...

Εκλογικός κατάλογος του Δήμου Μονεμβασίας του 1856 (Από Γ.Α.Κ). Προσέξτε τα Επώνυμα.
Περισσότερα...

Τα τοπωνύμια της περιοχής μας (Μέρος IΙ)
Περισσότερα...

Μαθητές της Ελίκας που φοίτησαν στη Μ.Ε. 1883-1898
Περισσότερα...

Χαραμιάνοι ( ένα κείμενο από την ιστοσελίδα ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ)
Περισσότερα...

Κείμενο του Λευτέρη Κουσούλη αφιερωμένο στην θειά Μαργαρίτα.
Περισσότερα...

Λίγα λόγια για τον Ιατρό Εμμανουήλ Καλικάτζαρο.
Περισσότερα...

Παρατσούκλι… το δεύτερο όνομα που γίνεται πρώτο!
Περισσότερα...

Οι γάμοι στην Ελίκα τα έτη 1914 μέχρι 1917. Είναι το μοναδικό αρχείο που αναφέρονται οι Ιερείς του χωριού μας...
Περισσότερα...

Οι Γάμοι στην Ελίκα από το 1893 μέχρι το 1907. Παρακαλώ κρατείστε τον πίνακα αυτόν για τα παιδιά σας και για τα εγγόνια σας...
Περισσότερα...

Παρωρίτες είμαστε, παραρά γυρεύουμε, τα παιδιά τα παίρνουμε!!!
Περισσότερα...

Εργάτης της θάλασσας. Ένα πανάρχαιο ιερό επάγγελμα που το τίμησαν πολλά παλληκάρια του χωριού μας, (γνωρίζω και μια Ελικιώτισσα)!
Περισσότερα...

Πέμπτο μέρος της αφήγησης, του γενναίου στρατιώτη Παναγιώτη Τσιγκούνη...
Περισσότερα...

Η αυτοθυσία του κοσμοκαλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών...
Περισσότερα...

Τα κάλαντα για την Ανάσταση του Λαζάρου . Όλα έρχονται και παρέρχονται, αλλά οι μνήμες των παιδικών μας χρόνων δεν χάνονται.
Περισσότερα...

Σήμερον μαύρος ουρανός, σήμερον μαύρη μέρα .... Ένα μοιρολόι, που το λέγαμε μικρά παιδιά και μας συγκινούσε βαθύτατα.
Περισσότερα...

Τέλη 19ου με αρχές 20ου αιώνα Ελληνικά μυαλά σχεδίασαν και Ελληνικά χέρια κατασκεύασαν κινητήρες πετρελαίου εσωτερικής καύσεως ( μηχανές diesel )
Περισσότερα...

Ένας ποντιακός ύμνος για την Μάνα. Μετάφραση από τον Φάνη Λάζαρη εις μνήμη της μητέρας του Ευσαΐας Φεστερίδου. Χρόνια πολλά Μανούλες.
Περισσότερα...

Τραγούδια του πόνου, που ίσως να είναι Ελικιώτικα και να έχουν βγει από τις γυναίκες του χωριού μας σε στιγμές λύπης.
Περισσότερα...

Ομογενείς Ελικιώτες τιμούν τον Άγιο Χαράλαμπο και μαζί τον Ιατρό Κων/νο Τσιγκούνη (απόσπασμα από εφημερίδα της Μονεμβασίας).
Περισσότερα...

Ευχαριστήρια Επιστολή προς τον Ποιμενάρχη μας κκ Ευστάθιο από τους κατοίκους του χωριού Ελίκας και του προέδρου Γεωργίου Ι. Κουσούλη.
Περισσότερα...

Λευτέρης Νουφράκης, ο Κρητικός παπάς που τόλμησε να λειτουργήσει στην Αγιά Σοφιά, 466 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης!!!
Περισσότερα...

Μια δεύτερη συλλογή από κείνες τις λέξεις που η ντόπια μας γλώσσα κινδυνεύει … να ξεχάσει …
Περισσότερα...

Το παραμύθι έχει τις ρίζες του στα βάθη της ιστορίας του ανθρώπου και η παιδαγωγική αναγνωρίζει την αξία του και τον ρόλο του στις προσχολικές ηλικίες.
Περισσότερα...

Τα δημοτικά τραγούδια είναι βγαλμένα από την καθημερινή ζωή του ανθρώπου και συνήθως αναφέρονται στον γάμο (νυφιάτικα),στον θάνατο (μοιρολόγια),στον ξενιτεμό...
Περισσότερα...

Τα λόγια ενός ανάπηρου πολέμου προς τα ηρωικά του αδέλφια … και οι Ηπειρώτισσες γυναίκες!!!
Περισσότερα...

Ο ιερέας Κυριάκος Κουσούλης (1915) και η πρεσβυτέρα Χρυσώ Κουσούλη, έζησαν μαζί 65 χρόνια και πέθαναν τον Ιούλιο του 2010 την ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ.
Περισσότερα...

Android App για κινητά και tablets!!! Μετρήστε τη γνώση σας στο συνδυασμό προθέσεων και ρημάτων. Δείτε την γραφική ερμηνεία των προθέσεων. Μελετήστε τα Δελφικά Ρητά!
Περισσότερα...

Ξάφνου στα μεσούρανα έλαμψε εν’ αστέρι, Γελαστός και Πρόσχαρος γεννήθηκε ο Χριστός, η Ελπίδα απλώθηκε κι έστησε καρτέρι, κι άνοιξε ολόλαμπρος πάλι ο ουρανός.
Περισσότερα...

Δραστηριότητα

Μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευτεί στο site
μας 449 αναρτήσεις!

Ανάλυση...


Δημοφιλή

Μήνυμα Διαχειριστή

<div><span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"> </span>Αγαπητοί Συμπατριώτες ...</div><div><br></div><div><span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"> </span>Πρώτα οφείλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσατε αυτή την ιστοσελίδα του χωριού μας. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σας που μου στέλνετε τα πολύτιμα δώρα σας για να τα μοιράσω σε όλους μας.<br>&nbsp;<br><span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"> </span>Το υλικό που σιγά-σιγά θα αναρτηθεί είναι αρκετά μεγάλο και σίγουρα χρειάζεται &nbsp;από όλους μας υπομονή και επί πλέον από μένα προσοχή το πως θα το διαχειριστώ.&nbsp;<br><br><span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"> </span>Επειδή και εγώ για πρώτη φορά μπαίνω σε αυτή την διαδικασία, δεν μπόρεσα να αποφύγω κάποια λάθη, αλλά από αυτά τα λάθη μαθαίνω &nbsp;να είμαι πιο προσεκτικός.<br>&nbsp;<br><span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"> </span>Η ιστοσελίδα θα βελτιώνεται σιγά σιγά μέχρι που να πάρει μια επιθυμητή τελική &nbsp;μορφή. Μια αρχική σκέψη ήταν να γράφω πάνω στα πρόσωπα των φωτογραφιών &nbsp;τα ονόματά τους, που θα εμφανίζονται μόνο αν πας το ποντίκι (mouse) κοντά στο πρόσωπο. Αυτό ακόμα ισχύει (ο προγραμματιστής της ιστοσελίδας είναι ικανότατος και το έχει προβλέψει), αλλά &nbsp;εγώ προσωρινά αδυνατώ.<br><br><span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"> </span>Αντ’ αυτού σκεφτήκαμε έναν άλλο τρόπο εξίσου καλό και μάλιστα πιο συλλογικό. Κάτω και δεξιά από κάθε άρθρο ή φωτογραφία, βάλαμε ένα κουμπί &nbsp;"σχόλια ανάρτησης" που εκεί έχει ο καθένας την δυνατότητα, αν γνωρίζει, &nbsp;να γράψει για τα ονόματα των προσώπων στις&nbsp; φωτογραφίες, πότε και που τραβήχτηκε η φωτογραφία, να διορθώσει τυχόν λάθη σε ένα άρθρο ή να συμπληρώσει &nbsp;και γενικά να συμμετέχει στο κτίσιμο της ιστοσελίδας.<br><br><span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"> </span>Γιατί είπαμε&nbsp; ότι η ιστοσελίδα δεν είναι ενός αλλά όλων μας. Επίσης καλοδεχούμενη θα είναι μια εξιστόρηση (σε μαγνητόφωνο ή σε βίντεο) από μαρτυρίες του παππού μας ή της γιαγιάς μας και γενικά μνήμες δικές μας.<br><br><span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"> </span>Παρακαλώ θερμά τους ξενιτεμένους μας να ανοίξουν τα συρτάρια τους και να μας στείλουν ότι "πολύτιμο &nbsp;μυρωδικό" έχουν φυλάξει που θυμίζει το χωριό μας (περιμένω πολλά από την ξαδέρφη μου την Ματίνα, της θείας μου Αρετής την κόρη).</div><div><br></div><div><span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"> </span>Έχετε την αγάπη μου και τον σεβασμό μου όλοι σας.<br><br></div><span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"> </span>Γ.Π.Σ&nbsp; <br> <a href="https://www.timepiecebuy.org/39-breitling">breitling replica</a>